Yamaha RX-A4A

Varenr.
114983
Lager
Varen er på lager på Askøy. Omgående levering. Ordrer over 1000 kr gratis frakt
Pris
kr 14 599
Før
kr 17 490
Rabatt
kr 2 891

Yamaha RX-A4A er en kraftig hjemmekinoreceiver, og med 110 watt pr. kanal driver den de fleste høyttalere med god kontroll. Yamaha RX-A4A tilhører Yamaha sin AVENTAGE serie. AVENTAGE serien benytter bedre komponenter av høyere kvalitet, som gir forsterkeren bedre lydkvalitet enn tilsvarende spesifiserte modeller fra Yamahas V-serie. Med HDMI 2.1 kan forsterkeren vise bilder med 8K oppløsning, og er klar for de nyeste spillformatene. Med Dolby Atmos kan du utvide din hjemmekino med høydekanaler, som gir deg en mer tredimensjonal opplevelse av filmlyden. Receiveren er også utstyrt med Yamaha sitt MusicCast system, som gir deg tilgang til det du trenger av strømmetjenester, til og med i flere rom. Med MusicCast er det også mulig å benytte trådløse bakhøyttalere, så slipper du bryderiet med å strekke kabel over hele rommet.

 

7.2 kanaler – 110 watt pr kanal (8 ohm, 0.06% THD)
7 HDMI-innganger
3 HDMI-utganger
HDMI 2.1
8K/60Hz, 4K/120Hz
Dolby Atmos
Dolby Atmos Height Virtualizer
DTS:X
Yamaha MusicCast
Airplay 2
Bluetooth
Spotify Connect
Tidal
Qobuz
Wi-Fi
eARC
Platespillerinngang
Multirom funksjon
HDR 10+
Variable Refresh Rate (VRR)
Auto Low Latency Mode (ALLM)
Quick Frame Transport (QFT)
Quick Media Switching (QMS)
Stemmestyring
Mulighet for trådløse bakhøyttalere
Romkorreksjon

 

Enestående lyd

En hjemmekinoreceiver består av mange komponenter som har betydning for lydkvaliteten. Kvaliteten på DAC, prosessor og strømforsyning har alle mye å si for hvor god lyd du får. Det er likevel kvaliteten på forsterkeren som har mest å si for resultatet. Yamaha RX-A4A er utstyrt med 7 forsterkere som yter 110 watt fra hver kanal (8 ohm, 0,06% THC). Yamaha sine forsterkere er konstruert med høy Slew Rate, som gjør at de er svært hurtige og responderer raskt på endringer i signalet. Dette er spesielt gunstig når man spille musikk med høy oppløsning.

Dolby Atmos, DTS:X og Dolby Atmos Height Virtualizer

Dolby Atmos og DTS:X er surround-formater som har objekt basert koding, istedenfor kanalbasert koding slik som tidligere formater har hatt. Dette gir lyddesigneren mulighet til å nøyaktig plassere lyder hvor som helst i det tre-dimensjonale rommet. Med Yamaha RX-A4A kan du benytte 2 høyttalere til høydekanaler (5.1.2). For de som ikke har anledning til å benytte ekstra høyttalere til å gjengi høyde-kanalene, kan man etter en firmware oppdatering benytte Dolby Atmos Height Virtualizer, som kan gjenskape en virtuell Dolby Atmos opplevelse ved hjelp av ditt 5.1 hjemmekinosystem.

CINEMA DSP HD3 til film, musikk og spill

CINEMA DSP HD3 er et unikt lydprogram utviklet av Yamaha. Ved å kombinere måledata fra berømte konsert arenaer og musikk klubber fra hele verden, med deres digitale signalprosessering kan du velge mellom flere lydinnstillinger som lar deg gjenskape atmosfæren fra en storartet konsert arena. HD3 er en oppgradert versjon av denne programvaren, som har mer avanserte algoritmer og signalbehandlingsteknologi. HD3 kan simulere virtuelle høyttalere opptil 11.1, selv med bare en 7.1-høyttalerkonfigurasjon.

Compressed Music Enhancer

Når du spiller musikk fra lossy lydformater som MP3, er musikken både komprimert og informasjon har gått tapt fra signalet. Yamahas Compressed Music Enhancer utnytter sofistikerte algoritmer som skal gjenopprette informasjonen som har gått tapt, og lar deg nyte musikk med god kvalitet, selv om den er komprimert.

Mekanisk robust

Den nye AVENTAGE serien fra Yamaha er oppdatert med et nytt kretskortlayout internt i forsterkerens kabinett. Hvert kretskort er utviklet for å holde signalveiene så korte som mulig, og har en plassering som reduserer støy og forvrengning som kan smitte mellom kretskortene. Den nye H-kryssrammen gjør forsterkeren mer robust og reduserer vibrasjoner som kan forplante seg fra trafo til de sensitive kretskortene som behandler signalet. Yamaha RX-A4A er utstyrt med en femte fot, plassert i midten under chassiset. Denne demper trafoens resonanser, samt vibrasjoner fra transistorene og kjøleribbene. Den demper også eksterne vibrasjoner, som for eksempel vibrasjoner fra høyttalerne, slik at komponentene i forsterkeren kan jobbe under optimale arbeidsbetingelser.

HDMI 2.1 – 8K oppløsning (via firmware oppdatering) Yamaha RX-A4A er utstyrt med HDMI 2.1 som er den nyeste HDMI-standarden. Receiveren har 7 HDMI-innganger og 3 utganger. Etter en firmware oppdatering kan receiveren gjengi innhold med 8K/60Hz, 4K/120Hz oppløsning, HDR 10+ og de nyeste gaming-teknologiene som er Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) og Auto Low Latency Mode (ALLM). Disse teknologiene reduserer lag, og sørger for at bildet flyter jevnere, uten hakking.

 

Enkel å sette opp, enkel å bruke AV SETUP GUIDE er en applikasjon som hjelper deg å sette opp forsterkeren korrekt. Appen viser deg hvordan du kobler receiveren til dine kilder, og hjelper deg med receiverens innstillinger. MusicCast appen er den du forholder deg til i hverdagen. Appen fungerer som en fjernkontroll og lar deg styre forsterkerens funksjoner, i tillegg til andre MultiCast kompatible produkter, slik at du enkelt kan utvide systemet med lyd i flere rom. Stemmestyring kan du gjøre via Amazon Alexa eller Google Assistant. (Hvilke stemmekommandoer som er tilgjengelig kan variere fra region. Du trenger et tredjeparts produkt for å ta imot stemmekommandoer).

 

Romkorreksjon med YPAO™-R.S.C. (Reflected Sound Control) Med YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) kan du analysere rommets akustikk, og la programmets avanserte algoritmer justere forsterkerens parametere slik at lyden tilpasses ditt rom. Du plasserer helt enkelt den medfølgende mikrofonen ved din lytterposisjon, og lar receiveren automatisk kalibrere lyden for deg. Mikrofonen bruker R.S.C (Reflected Sound Control) til å korrigere de første refleksjonene, og en svært presis 64-bit EQ-beregning gir deg naturlig romakustikk. YPAO 3D optimaliserer automatisk lydparameterne for å maksimere effekten fra Dolby Atmos, DTS:X og CINEMA DSP HD3.

 

Yamaha RX-A2 YPAO Trådløse bakhøyttalere Via Yamahas MusicCast system kan du benytte Yamaha MusicCast 20 eller MusicCast 50 som trådløse bakhøyttalere, slik at du slipper å strekke kabler over hele stuen. Du kan til og med sende bass-signalet trådløst til den trådløse subwooferen Yamaha MusicCast SUB 100.

 

Nytt design

En hjemmekinoreceiver er et produkt med mange funksjoner og muligheter. Som en konsekvens av dette har mange hjemmekinoforsterkere et litt rotete design med mange knapper. Yamaha har ryddet opp i rotet, og gir deg hjemmekinoreceivere med rene linjer og et ryddig design.

 

Scene knapper – Forhåndslagre innstillinger Yamaha RX-A4A har fire SCENE-knapper. Du kan forhåndsinnstille dem til forskjellige innganger, i tillegg til et lydfeltprogram, Music Enhancer, HDMI-inngang med mer. Inngangene kan settes til spesifikke kilder, for eksempel en FM- eller internettradiostasjon, en stasjon på en strømmetjeneste, en USB-enhet eller en sang på en PC eller NAS (nettverk). Når du har angitt knappene, trykker du bare på en av knappene på hovedenheten eller fjernkontrollen for å slå på receiveren og høre ønsket musikk. Knappene kan du endre når som helst.

 

Airplay 2

Med Airplay 2 kan du enkelt spille av lyd fra din Apple-enhet til Yamaha RX-A4A, enten det er en iPhone, iPad eller Mac, til en eller flere MusicCast enheter i ditt hjem. Du styrer den enkelt via din iPhone eller iPad, linker den via en HomePod, eller ber Siri om assistanse.

 

HDMI eARC eARC (Enhanced Audio Return Channel) lar deg sende lydsignal med 3D-lyd (som Dolby Atmos og DTS:X) tilbake fra TV-en din til Yamaha RX-A4A via HDMI-tilkoblingen, slik at du kan nyte den altoppslukende 3D-lyden også når du spiller fra appene som er installert på din TV.

 

Yamaha RX-A2 HDMI eARC Zone 2 Med Zone 2 terminalene kan du la Yamaha RX-A4A drive høyttalere i en annen sone, enten de er koblet til forsterkerens Zone 2 høyttalerterminal eller linjeutgangen for Zone 2. Uansett om høyttalerne er montert på soverommet eller kjøkkenet kan du spille av samme eller ulik musikk som hovedsonen. Du bestemmer! Yamaha RX-A2 zone 2 Platespiller inngang Yamaha RX-A4A er utstyrt med en egen inngang for platespiller, slik at du ikke trenger å benytte et eksternt RIAA-trinn for å koble til din platespiller.