Yamaha RXV6A

Varenr.
RXV6A
Lager
Kan sendes fra oss innen 2 virkedager dersom leverandør har varen på lager.
Pris
kr 7 990

Yamaha RX-V6A er en vellydende og teknologi spekket 7.2 hjemmekinoforsterker fra 2020 generasjonen. Modellen erstatter den storselgende RX-V685, og sammenlignet med lillebror får man en hel del ekstra for pengene, det vi kan nevne er flere HDMI-innganger, en bedre mål-EQ og høyere ut-effekt over sju kanaler. Konstruksjonen er videreutviklet med en helt ny design og fremst videostøtte med HDMI 2.1 og 8K. Selvfølgelig finnes deres MusicCast for musikkstreaming over nettverket, men også så man kan konfigurere trådløse surroundhøyttalere over nettverket. Med RX-V6A vil Yamaha vise at de mener alvor!


7.2 kinoreceiver med en ut-effekt på 100 Watt/kanal
Støtte for HDMI 2.1 med HDCP 2.3 og eARC, 8K/60Hz, 4K/120Hz samt ALLM, VRR, QMS og QFT
Stemmestyring med Amazon Alexa, Siri (med AirPlay 2) og Google Assistant
Nettverksfunksjoner som Spotify Connect, Tidal og MusicCast
Stream trådløst til dine surroundhøyttalere med MusicCast Surround (tillegg)
Tonekontroller +/- 6dB (350 / 3.500 Hz)
Adresserbare forsterkerkanaler (Surround back, bi-amp, front presence eller sone 2)
Trigger-utgang

Markedets dyktigste fabrikat har lansert en ny generasjon med 8K
Yamaha vil påminne folk at de hører hjemme på toppen i hjemmekino bransjen. Deres seneste generasjon av kino forsterkere er kort sagt banebrytende. Designet er helt nytt og føles mer moderne, der frontpanelet blir veldig rent med bare to hjul. Dominerer gjør det store, midtplasserte volumhjulet med et display ved siden av. Sidene er mykt avrundede, som skaper et litt mer elegant formspråk.

RX-V4A vs RX-V6A
Gjennom å ta steget opp til storebror får man en del merverdi for slantene. Man får to ekstra forsterkere innebygd, som gir støtte for Dolby Atmos, DTS:X og Atmos Height Virtualization, alternativt at man kan drive et par høyttalere i en annen sone. Ut-effekten og strøm delen er bedre. Skulle man ville bygge på med en ekstern stereoforsterker for mer kraft og vellyd, så finnes det pre out for front kanalene. Det finnes også pre out for sone 2.
Modellen har flere HDMI-innganger - sju totalt hvor tre har støtte for HDMI2.1 og 8K.
I modellen sitter det også et bedre DAC-chip, PCM5102 fra Burr/Brown, som bidrar til en høyere oppløsning i lyden.
Yamaha’s egenutviklede mål-EQ system er også i en forbedret utgave - YPAO R.S.C Multi-Point. Det finnes åtte ulike Scene-valg, der man kan programmere forvalg der eksempelvis Scene 1 gjør at forsterkeren direkte kobler til Spotify Connect.
Og liker du å høre på vinyl så er det også en innebygd RIAA-forsterker for MM-pickup.

Fremtidssikker billedhåndtering
De nye modellene har fått støtte for både 8K, HDMI2.1 og det dynamiske formatet HDR10+, som gjør den fremtidssikker når 8K-oppløsning blir mer vanlig i heimen. Selvfølgelig finnes det støtte for HLG og premium formatet Dolby Vision.
Om du setter pris på gaming, så har man gjennom HDMI2.1-protokollen en del forbedrede funksjoner. Auto Low Latency Mode (ALLM) og VRR (Variable Refresh Rate) motvirker at bildet lagger ved raske bevegelser så man får en jevnere flyt i bildet med mer detaljer. Quick Media Shifting (QMS) og Quick Frame Transport (QFT) reduserer forsenelse for “lag free gaming”.

Man har også eARC, som innebærer at man kan sende en høyoppløst lydstrøm fra en flat-TV gjennom HDMI. For å sikkerhetsstille stabilitet med lange kabellengder har Yamaha også forsterket strømsignalet via HDMI opp til 300 mA, opp fra HDMI-kravet på 50 mA.

Videokortet kan skalere opp full-HD material (1080P) til 4K, mens 8K-material bare fungerer som pass-through.

Anerkjent og utprøvd mål-EQ høyttalerkalibrering
Med hjelp av funksjonen YPAO-R.S.C. (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseres akustikken i rommet og egenskapene for dine høyttalere måles opp. Deretter optimeres lyd parametre for å oppnå en optimal lyd. Reflected Sound Control brukes for å kontrollere tidlige refleksjoner for å gi ditt lytterom en lyd med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. Tilbyr også DSP Effect Normalization, som justerer CINEMA DSP-parameterne etter ditt roms lydrefleksjoner. Det er som å la en profesjonell installatør kalibrere ditt system, så du får det beste og mest velbalanserte lyden i ditt lytterom.

MusicCast - formidle lyden i hele hjemmet - nå med stemmestyring
Med MusicCast er det enkelt å ta med seg lyden til alle rom. Alt du behøver gjøre er å koble alle dine MusicCast-enheter til samme nettverk. Deretter kan du dele all lyd i hele hjemmet.
MusicCast bruker et høypresterende trådløst nettverk (2.4 og 5 GHz) for beste stabilitet og du kan streame musikk fra din smartphone, data eller NAS til valgfri - eller valgfrie - MusicCast-enhet(er).
MusicCast støtter høyoppløste format som Apple Lossless (ALAC) opp til 96 kHz, WAV, FLAC samt FLAC eller AIFF opp til 192 kHz.
Med stemmestyring integrering for Alexa, Google og Apple behøver du bare spørre. Velkommen til det smarte hjemmet.

MusicCast Surround
Med foregående generasjon integrerte Yamaha en ny teknologi med MusicCast, der man kan ha et par trådløse surroundhøyttalere til sin kinoforsterker eller lydplanke. Via appen kan man konfigurere et par MusicCast 20 eller en stykk MusicCast 50, som per automatikk synkroniseres sømløst.
Tenk på at da dette er aktive høyttalere så behøver de strøm fra stikkontakten. Man behøver altså dra en strømkabel til høyttaleren.
Noter også at dette er ikke kompatibelt med eldre produkter som er produsert før 2018.

Hør over Bluetooth i headsett
Forsterkeren har en ekstra interessant funksjon, spesielt for deg som er småbarnsforelder. De fleste forsterkere kan ta i mot et Bluetooth-signal, men det er færre som kan sende ut et sånt. Om barna har lagt seg og du vil nyte en film uten å dra i gang hele høyttalersystemet, så kan du enkelt parkoble forsterkeren mot et par Bluetooth-hodetelefoner.

EAN
4957812660471